25-ти ШРИ ЧИНМОЈ МАРАТОН (24.3.2024)

ШРИ ЧИНМОЈ

Предизвикување на невозможното

Погледнете го документарниот филм од 2011-тата година што хронолошки ја прикажува одисејата на подигнување тежини на духовниот Учител Шри Чинмој.

Подигнување на светот со единство-срцето

Презентирана на мажи, жени и деца од сите сфери на животот, наградата „Подигнување на светот со единство-срцето“ им оддава почит на луѓето што помогнале да се подигне стандардот на човештвото.…

ДВИЖЕЊА ЗА ГЛОБАЛЕН НАПРЕДОК

Шри Чинмој маратон тим

Цврсто верувајќи во неоходноста од физичкото здравје, Шри Чинмој не само што ги помогна првите маратони и ултрамаратони, туку и самиот учествуваше на многу такви настани. Инспирирани од верувањето на…

Шри Чинмој единство-дом трка на мирот

Основана од Шри Чинмој во 1987-мата година, „Шри Чинмој единство-дом трката на мирот“ („Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run“) беше прва активност за спорт и развој, и е најдолгата и најголемата…

error: Внимание: Содржината е заштитена!