ДВИЖЕЊА ЗА ГЛОБАЛЕН НАПРЕДОК

Шри Чинмој маратон тим

Цврсто верувајќи во неоходноста од физичкото здравје, Шри Чинмој не само што ги помогна првите маратони и ултрамаратони, туку и самиот учествуваше на многу такви настани. Инспирирани од верувањето на…

Шри Чинмој трка на мирот на единство-домот

Основана од Шри Чинмој во 1987-мата година, „Шри Чинмој трка на мирот на единство-домот“ („Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run“) беше прва активност за спорт и развој, и е најдолгата и…

ШРИ ЧИНМОЈ

Предизвикување на невозможното

Погледнете го документарниот филм од 2011-тата година што хронолошки ја прикажува одисејата на подигнување тежини на духовниот Учител Шри Чинмој.

Подигнување на светот со единство-срцето

Презентирана на мажи, жени и деца од сите сфери на животот, наградата „Подигнување на светот со единство-срцето“ им оддава почит на луѓето што помогнале да се подигне стандардот на човештвото.…

mk_MKМакедонски јазик