Локација

Стартот на трката е кејот на реката Вардар, Скопје – позади Влада до пешачкиот мост „Енвер Малиќи“.
Патеката е полукружна (праволиниска во два правца) со должина од 5 км и се трчаат 4 круга (полумаратон) и 8 круга (маратон).