ПАТЕКА


Стартот на трката е во Градски парк – Скопје, во близина на Луна парк.
Патеката е кружна со должина од 1 739 m. Дел од патеката е изложен на сонце, дел е во сенка.
Должината на патеката е официјално потврдена со национален сертификат број MKD2024-0001.

Погледнете ја локацијата -> https://srichinmoyraces.mk/lokacija

ВАЖНО: Делот од паркот во којшто се одвива трката е осветлен во вечерните часови, а како дополнителна безбедносна мерка во периодот од зајдисонце до изгрејсонце (20:00-5:00 часот) се препорачува носење на некаков вид на осветлување на главата или на друг дел од телото поради намалена видливост, којшто учесниците сами треба да си го обезбедат.