ОСВЕЖУВАЊЕ


Во непосредна близина на старт/цел зоната ќе има добро снабдена освежителна станица со пијалоци и храна.

Храната и закуските се само за пријавените тркачи – помошниците ќе треба да си донесат свои.
Освежителната станица ќе располага со: вода, изотоник, лимонада, свежо овошје, суво овошје, чипс, чоколадо итн.

Дополнително, ќе има 3-4 лесни закуски (околу 13:00, 19:00, 1:00 и 7:00 часот) за учесниците на трката на 24 часа; целата храна ќе биде вегетаријанска.
На локацијата на трката нема да има кујна, храната ќе биде подготвена надвор од локацијата на трката и донесена на трката. Се извинуваме, но не можеме индивидуално да ги приспособиме оброците, да подготвиме нешто конкретно или повторно да ја загреваме храната.

Консумирање алкохол за време на трката е строго забрането.